Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

Motoros napellenző, napellenző motor

   Tapasztalataim szerint ha terasz árnyékolót választunk legnépszerűbb még a mai napig árnyékolók terén a napellenző. A könyökkaros napellenzők különböző méretekben típusokban és működtetési módokban vásárolhatóak meg . Eladásaink azt mutatják, hogy egyre népszerűbbek a motoros működtetésű napellenzők.


  Bizonyos méretek felett nemcsak javasoljuk ha nem kifejezetten az ügyfeleink kérése hogy motoros árnyékolót készítsünk el számukra. Ilyenkor mindig szóba kerül a napellenző motor típusa működtetési módja és a hozzá tartozó kiegészítő vezérlések lehetősége. Motoros napellenzők esetében fontos szempont hogy a napellenző motor áramszünet esetén is működtethető maradjon. Ezt szaknyelven kuplungos napellenző motornak nevezzük. Az olcsó motorok megjelenésének köszönhetően egyre népszerűbbek a távvezérléses változatok. A rádiós motorok további előnyei hogy könnyedén és olcsón társítható hozzájuk kiegészítő vezérlés ilyen például a szél érzékelés mely egy bizonyos szélsebesség felett automatikusan behúzza napellenzőnket, megvédve azt a szél okozta károsodástól. Továbbá népszerű még a szél fényérzékelés, az érzékelő a beállított fényérték megléte esetében a napellenzőt ki vezérli ezzel csökkenti a teraszt hőmérsékletét, a napnyugta beálltával pedig behúzza a napellenzőt. Természetesen erős szélben a napellenzők szintén befelé működik


   Tapasztalataim azt mutatják hogy a legmegbízhatóbb kiegészítő vezérlés a 3D s mozgásérzékelő rezgésérzékelő, ez az érzékelő mint egy távirányító funkcionál. A napellenző homlok profiljára van felszerelve érzékeli a napellenző elejének fele mozgását és bizonyos érzékelése esetében a napellenzőt betekeri, jelet küld a  napellenző motornak.


    A 3D-s érzékelőnek egyetlen egy hátránya, hogy elemmel működik típustól és márkától függően két vagy három és ceruza elem vezérli. Ezeket az elemeket célszerű minden szezon előtt kicserélni. 

Napellenző motorok élettartama

A napellenző motorok márkától és teljesítménytől függően megbízható de sajnos nem örökre működő motorok. Átlagos élettartamuk 15-30 év közé tehető. A javításuk nem gazdaságos, mivel vízmentesen össze szerelt termékek. Érdemes szétnézni a piaci kínálatok között, és jó döntést hozni. Sok esetben hallom, hogy nem szeretnék Kínai terméket. Nos lassan eljutottunk odáig, hogy szinte minden Kínában készül. A Kínai termékek között is van kiváló minőség, mely tartós és megbízható. Javasoljuk a Revolution System napellenző motorjainkat is nézzék meg, mivel ár érták arányban tökéletes választást jelenthet.


Az oldal feltöltés alatt áll.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak