Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

A könyökkaros napellenzők nagy stabilitású szerkezetek, ennek köszönhetik népszerűségüket. Szerkezetük alkalmassá teszi teraszok, balkonok árnyékolására. A napellenzők ponyvái kiváló minőségűek. 

Napellenző működési elve:

A könyök karos napellenzők ponyvája a szerkezet tengelyére tekeredik, az anyag feszességéről a karok gondoskodnak. A könyökkaros napellenzők karjaiban egy rugós feszítő rendszer van kialakítva, ami folyamatos feszes állapotban van, és tolná kifelé a ponyvát. Hogy magától a napellenző ne tudjon kitekeredni, egy speciális hajtómű, vagy csőmotor gondoskodik. Típustól függetlenül a napellenző dőlésszöge állítható, és esővíz elvezető rendszerrel rendelkeznek. A motoros változatok esetében léteznek úgy nevezett kuplungos (NHK) motorok, amik azt a célt szolgálják, hogy áramszünet esetén is be lehessen tekerni a napellenzőnket. 

Napellenző anyag minősége:

A könyök karos napellenzők két fajtáját különböztethetjük meg. Léteznek tokozott és nyitott szerkezetű napellenzők. A prémium minőséget képviselő tokozott napellenzők szerkezete extrudált és por festett alumínium profilok. A nyitott szerkezetű könyök karos napellenzők zártszelvényre épített szerkezetek. Szerkezeti elemeik szintén extrudált és por festett alumínium profilok. A ponyvák speciális alapanyagú és minősített ponyvák, impregnáló és gomba ölő bevonattal rendelkező textilek. 

Napellenző ár-érték aránya:

Figyelembe véve a napellenzők élet tartamát, és az árát, elmondhatom hogy a könyök karos napellenzők kiváló ár-érték arányú árnyékolók. Ha egy minimum élet tartamot számolok, akkor a kérdésem, hogy megér Önnek havi 800.- - 1.000.- forintot egy kiváló napellenző, ami véd az UV sugárzástól, hűvösebb teraszt biztosít, megvédi az esőtől. Szerintem kiváló ajánlat, és remek ár.

Napellenző tartóssága:

A napellenzők tartóssága esetében két részre kell bontani a könyökkaros napellenzőt. Némi oda figyeléssel és gyakori mozgatással a napellenzőnk szerkezete szinte örök. Ha megvédjük a viharos szelektől, akkor gondozás mentesen működhetnek akár 30-40 évig is. A ponyvák minimális élet tartama 10-15 év, de a remek szerkezetnek köszönhetően a ponyvák idővel cserélhetők. Gyakran találkozom 15-20 évvel ezelőtt felszerelt könyök karos napellenzőkkel, amiken ponyvát kell csak cserélni.

Ponyva csere után ismét remekül és kiválóan működő szerkezetet kapunk, ami ismételten hosszú távon remekül árnyékolja teraszunkat, balkonunkat. 

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak