Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

  A nagy üzletláncok polcain kb. tíz évvel ezelőtt megjelentek a könyök-karos napellenzők, amiket távol keleti gyárak olcsón gyártottak, és a profit orientált cégek kapva kaptak az alkalmon, hogy remek plusz bevételt szerezhessenek. A kedves vásárlók jó hiszemben tolongtak értük, haza cipelték az olykor 5 méteres szerkezetet, és felszerelték a teraszra, hiszen az ára kiváló volt.

Olcsó napellenzők anyag minősége:

Nyilván való, hogy egy olcsóbb terméktől nem várjuk el ugyan azt a minőséget, de ha valami fél áron kapható, remélhetjük, hogy fele annyi ideig kitart. Egy jobb minőségű napellenző, (ami nem prémium kategóriás) szerkezetének az élettartama 30-40 év, a ponyva várható élettartama 10-20 év közé tehető. A szerkezet felújítható, a ponyva cserélhető, alkatrész után pótlása megoldott. Ezzel szemben az olcsó napellenzők ponyvája 2-3 év után szétfoszlik, szerkezeti elemei gyengék a jó minőségű ponyvák befogadására. Alkatrészek cseréjére nincs lehetőség , mivel semmilyen Európai szabványnak nem felelnek meg. Tehát ha valaki esetleg ilyen napellenzőt vásárolt, annak szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy olcsó volt, de nem tartott soká az édes álom. Maximum 5 év, és mehet a kukába. és ha így nézzük semmivel nem olcsóbb, mert pontosan annyiba kerül évente , mint egy jó minőségű napellenző. Csak nem tud annyit. 

Olcsó napellenzők veszélyei:

 1. A napellenző ponyva nem Uv szűrő.
 2. A napellenző ponyva nem veri vissza az infravörös hősugárzást.
 3. A napellenző ponyva átengedi a vizet.
 4. A napellenző ponyva penészedik.
 5. A napellenző szerkezete nem szélálló.
 6. A napellenző szerkezete sem Uv stabil alapanyagokból készül.
 7. A napellenzőt nem lehet javítani ,mert nincs csere alkatrész.

Olcsó napellenzők összehasonlítása a jó napellenzőkkel:

Ahhoz , hogy össze tudjuk hasonlítani a két terméket, kell egy pontos levezetés, és egy pontos méret, hogy mennyibe kerül, és hogy mi a különbség a két termék között. Vegyünk egy népszerű méretet, nézzük meg az árát, és a mögöttes szolgáltatást, garanciát, és hogy a napellenző mit nyújt ezért a pénzért. A kiválasztott méret a 4 méteres szélesség, és a 2,5 méteres kinyúlás. Ez az egyik legnépszerűbb méretű napellenző a Magyar piacon.

 1. Ára: 50.000.-
 2. Szerelés: házilag, vagy szakember
 3. Garancia: nincs
 4. Élettartam 3-5 év
 5. Szélállóság: nincs
 6. Uv szűrő képesség: nincs
 7. Minősítés: nincs
 8. Alkatrész utánpótlás: nincs
 9. Esővíz elvezetés: nincs
 10. Penészesedést gátló bevonat: nincs
 1. Ára: 127.000.-
 2. Szerelés: az ár tartalmazza
 3. Garancia: 2-5 év
 4. Élettartam 15-30 év
 5. Szélállóság: 30-60 km/h
 6. Uv szűrő képesség: 80%
 7. Minősítés: van
 8. Alkatrész utánpótlás: van
 9. Esővíz elvezetés: van
 10. Penészesedést gátló bevonat: van

Az Uv szűrő képességről, és az infravörös hősugárzásról a szöveg alatti linkekre kattintva tudhat meg többet.

Általánosságban elmondható, hogy az olcsó napellenzők vásárlása hosszú távon ráfizetéses, nem beszélve arról a tényről, hogy a mindennapi használata komoly kockázattal jár, károsíthatja az árnyékot élvező tulajdonosa egészségét, látását, bőrét. Tudjuk, hogy a pénz nagy úr, de ha idén van 50.000.- forintja napellenzőre, inkább vásároljon jövőre egy jó minőségű könyök karos napellenzőt garanciával, kb. kétszer annyiért. Keressen egy Árnyékolástechnikai céget, válasszon a több mint kétszáz fajta ponyvából, a több mint húsz fajta szerkezetből, várjon egy hetet, és a kerti székből nézze végig, amíg a szakemberek felszerelik ez Önnek a kívánt helyre. Élvezze a napsütést a leégés kockázata nélkül, mert egy jó könyökkaros napellenzőt választott. Nem kell aggódnia, ha az eső esik, vagy feltámadt egy kisebb szél, nyugodtan ülhet a napellenzője alatt az egész család, a gyerekek, az unokák, mert biztonságban vannak. Lepereg róla a víz, nem penészedik, és vissza veri azt a káros Uv sugárzást is. Az infravörös hősugárzás hatására a terasza eddig átforrósodott, de a jó minőségű napellenző ponyvának köszönhetően ez a gondja is megoldódik. Ne az ár alapján döntsön, hanem az ár érték arány alapján. 

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak