Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

Zsalúzia ár

A zsalúzia ára a leggyakrabban felmerülő kérdés. Mitől is függ az, hogy a zsalúzia egy adott felületre mennyibe kerül? A zsalúzia ára több tényezőn múlik. Függ a lamella típustól, függ a megvezető rendszertől, függ a tokjától, függ a meghajtástól, és függ a színétől. Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjon a zsalúziák közti különbségről, végig kell néznünk a különböző típusokat. 

Zsalúzia lamella típusok (peremezett lamellák)

A zsalúzia lamellák formájuk alapján három típusra oszthatóak, C, Z, S lamella típusokra. A betű jelzéssel ellátott lamella típusok  utalások a forma világukra, de nem csak ennyi a különbség. Eltérés van a lamellák szélességében, és eltérés van a szél állóságban, szigetelő képességben, és a fényzáró képességben is. 

C típusú peremezett zsalúzia lamella

A C típusú lamella 80 mm-es lamella, mely a két végén vissza hajtást kapott. A visszahajtásnak (peremezés) köszönhetően nagyobb lamella stabilitást, esztétikusabb megjelenést és stabilabb működést kaptunk. Hátránya ennek a lamella típusnak, hogy teljes elfordulás (zárás) esetén a lamellák nem fekszenek egymásra , ezért mindig fény áramlik be a lamellák között. 

Z típusú peremezett zsalúzia lamella

A Z típusú lamella 90 mm-es lamella mely szintén peremezett. A peremezésnél záró gumi csík található, a tökéletesebb zárás érdekében. A Z lamella típus a legnagyobb szél stabilitással rendelkező lamella típus, mivel az alumínium lamellák markáns hajtásokkal rendelkezik. Zárt állapotában tökéletesen fényzáró, így nem csak árnyékoló hatása van, hanem minimális hőszigetelő képességgel is bír.  

S típusú peremezett zsalúzia lamella

Az S típusú lamella 90 mm-es lamella, amely szintén két végén peremezett és gumi csíkkal ellátott. Teljes zárást biztosít, zárt állapotában minimális hőszigeteléssel bír. Szélstabilitása magasnak mondható. megjelenése dekoratív, a zárt állapotba hullámos megjelenésének köszönheti népszerűségét. 


Zsalúzia megvezetés, sodronyos zsalúzia, vezető sínes zsalúzia

Minden zsalúzia lamella két fajta megvezető rendszerrel rendelhető. A sodronyos zsalúzia olcsóbb megoldást jelent, hátránya, hogy nagyobb szélben a lamellák jobban tudnak mozogni, mivel a sodrony helye egy ovális nyílás, hogy a lamellák fordulni tudjanak. A sodronyos zsalúzia még egy hátránya, hogy erős szélben hanggal jár a lamellák csapódása. A sínes megvezetés ezzel szemben nagyobb szél állóságot eredményez, stabilabb és halkabb működést. Újdonság, a vakolható sínes megvezetés, amely még jobb szigetelést eredményez.


Zsalúzia tokok, zsalúzia szerkezet takarók

Zsalúziák estében több szerkezet takaró megoldást lehet alkalmazni. Létezik I lemez, ez a zsalúzia elejét takarja, létezik L lemez , ez a zsalúzia elejét és tetejét takarja, létezik U lemez, ez a zsalúzia elejét, tetejét és hátulját takarja, opcionálisan rendelhető hozzá oldal takarás is, és létezik a vakolható tokos megoldás. Ez a négy fajta zsalúzia tok, ill. zsalúzia takaró lemez is befolyásolja a zsalúzia árakat. 


Zsalúzia meghajtás, kurblis zsalúzia, motoros zsalúzia

A zsalúziák meghajtása, működtetése nem befolyásolja nagyba az árakat. a kézi működtetés maximum 5.000.--os árkülönbséget eredményez, viszont sokkal nagyobb a hibás működtetésből eredő rongálódás, meghibásodás. Nem beszélve a működtetés idő igényességéről és az ezzel járó kellemetlenségekről. Érdemes minden kép a motoros zsalúziákban gondolkodni, mivel a mai rádiós rendszereknek köszönhetően gyors, pontos és biztonságos. Nem is beszélve az automatizálás adta lehetőségekről, mellyel időt, pénzt és energiát spórolhat.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak