Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

A redőny az egyik legnépszerűbb és legrégebb óta használt kültéri árnyékoló. Mára már több fajtája méltán népszerű, és a folyamatos technikai fejlődéseknek köszönhetően remek és hatékony kültéri árnyékoló család. a felhasznált alapanyagok minőségének köszönhetően, és a rendkívül hatékony árnyékoló ként működő redőnyök a házak, lakások kelléke ként ismeretes. 

Redőnyök működési elve:

A redőnyök működéséhez elengedhetetlen kellék és segítség a gravitáció. A redőnyök egy vízszintesen elhelyezkedő tengelyre tekerednek fel, vagy onnan le, ami egy tok rendszerben található. A tokból leengedett redőny lamellákból áll, melyet két oldalt sín vezet meg, ez biztosítja a stabilitást és sok esetben ez tartja a redőny tokot is. A működtetése lehet manuális ( kézi) vagy elektromos ( motoros) működtetésű. A redőny típusoktól függően a kézi működtetésű redőnyök mozgatása történhet redőny gurtni,redőny zsinór, vagy tekerő kar segítségével. A redőnyök között található még rugós rendszerű tengellyel ellátott redőny is, melynek működése emeléssel vagy lehúzással történik. Ezen redőny típusok az úgy nevezett lemez redőnyök, amelyek felhasználási területe az üzlet helységekre jellemző.     

Redőnyök anyag minősége:

A redőnyök anyag minősége nagyban függ a redőny típustól. A redőnyök között megtalálható a műanyag redőny, az alumínium redőny, a faredőny és a vas redőny is. Nyilván való, hogy minden típusnak meg van a maga felhasználási területe, és az alapanyagok minősége is különböző. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerűbb és rendkívül olcsó műanyag redőny is kiváló alapanyagokból készülhet, és ezzel remek tartós és olcsó redőnyt kaphatunk kis anyagi ráfordítással. 

Redőnyök ár-érték aránya:

A redőnyök a mai napig a legkeresettebb kültéri árnyékolók, mivel olcsó és remek megoldást jelentenek árnyékolásban, téli időszakban szigetelésben és ezek mellet kelló biztonság érzetet is adnak. Nem túlzás azt mondani, hogy jelen pillanatban egy jó minőségű műanyag redőny olcsóbb mint egy sötétítő függöny. Persze a redőnyök között is van nagyon drága redőny típus, ami a megfizethetetlen kategóriába tartozik. De nyilván való az a tény is, hogy magasabb árért többet nyújt egy termék.  

Redőnyök tartóssága:

A redőnyök tartóssága nagyban függ az értékesítő szakértelmétől. Sok esetben tapasztaltam, hogy a nem megfelelő redőny típust nem ideális méretben is értékesítik. Ezen tények egy kissé felforgatják a Magyar piacot, és bizalmatlanságot keltenek a vásárlók körében, és hozzá teszem, hogy jogosan. Nagyon fontos, hogy csak megfelelő minőségű redőnyt vásároljunk megfelelő szakemberektől. Ez a legnehezebb, és ezért jött létre ez az oldal is! Sajnos tele van a magyar piac hozzá nem értő, munkáját rosszul végző szakemberekkel.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak