Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

Beltéri árnyékoló , szalagfüggöny

A szalagfüggöny az egyik legnépszerűbb beltéri árnyékolók egyike, rengeteg irodaház, közintézmény, bank épület árnyékolója. A vízszínesen mozgatható lamellák kellemes szűrt fényt biztosítanak a felhasználóinak. Tökéletes választás akár lakások kiegészítő árnyékolója ként is.

Szalagfüggöny működési elve:

A szalagfüggöny működéséről a szalagfüggöny karnisa gondoskodik. a szalagfüggöny karnis egy tengellyel és zsinórzattal ellátott szerkezet. Ez gondoskodik az anyag mozgatásáról és a textil szalagok forgatásáról is. Több fajta kivitelezés lehetséges, akár a színházi függönyök működési elvét is képes utánozni. A lamellák forgatását egy tengelyen keresztül egy speciális "kocsi" végzi, és így mindig ideálisan a fény felé forgathatjuk a lamellákat. A szalagfüggönyök lamellái végén súly és gyöngylánc található , ezek harmonizálják, hogy a lamellák egyszerre, és kiegyensúlyozottan működjenek.

Szalagfüggöny alapanyagainak minősége:

A szalagfüggöny textilek kínálata hatalmas. Két fő típusát különböztetjük meg, vannak fény áteresztő szalagfüggöny textilek, és vannak fény záró szalagfüggöny textilek is. A fényváró textilek között található PVC alapanyagú házilag is mosható szalagfüggöny textilek is. Ezeket a szalagfüggönyöket főként olyan helyekre javasolnám, ahol fontos a tisztíthatóság, a por mentesítés, és szükséges a tökéletes árnyékolás. Alkalmas kórházak, laborok, árnyékolására, és tökéletes számítógépes szerver szobák esetében is. A textilek mellett léteznek még trópusi fából is lamellák, de ezek népszerűsége a magas áruk végett csökkent az elmúlt években. A textilek szélessége is különböző lehet, van 123 mm-es,  89 mm-es, és 63 mm-es textília. 

Szalagfüggöny ár-érték aránya:

A szalagfüggönyök árát nagyban befolyásolja a kiválasztott textil típusa. A szerkezet ára nem változik adott méret esetében, viszont a lamellák típusai körött árban nagy eltérés van. Ezért a népszerűbb típusok között az olcsó szalagfüggöny textilek találhatóak, amelyek fény áteresztő textilek. Mivel ezeket a textileket is a tartósság jellemzi, méltán népszerűek nagy méretekben is. A tisztításuk sok esetben nem költség hatékony, mivel a tisztítás költsége nagyon meg közelíti az új lamellák árát. A szalag függöny az egyik legolcsóbb beltéri árnyékolók közé tartozok, mely hosszú távú megoldást jelent.

Szalagfüggöny tartóssága:

A szalagfüggönyök tartósságánál meg kell említeni a helytelen működtetést. Sokszor tapasztalom, hogy a szalagfüggöny azért szorul javításra, mert helytelenül, és erőltetve használták. Pedig működtetése egyszerű, és teljesen logikus, még is sokszor elő fordul, hogy egyes irodákban, közintézményekben azért szükséges a szalagfüggöny javítás, mert megrongálták, vagy tönkre tették. A saját függönyökkel soha nincs baj. Tehát a szalagfüggönyök tartós szerkezetek, és hosszú távon is tökéletesen működnének, ha nem lenne olyan kolléga, látogató, vagy ügyfél, aki nem érti, hogy mit is csinál , amikor rángatja feszíti,és ezzel tönkre teszi a szalagfüggönyt.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak