Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

A roletták ismét reneszánszukat élik. Széles anyag választék, és kiváló textilek jellemzik a rolettákat. Egyre több típusa és fajtája kínál megoldást beltéri árnyékolás esetén. A roletták családjába tartozik még a sávroló, és a beltéri naphálók családja is. Eme típusok új megjelenést adtak a roletta rendszereknek, ezzel méltán lettek lakások és irodák népszerű beltéri árnyékolói.

Roletták működési elve:

A roletták függőleges mozgatású szerkezetek. Legyen szó sima vagy tokozott, kézi mozgatású vagy motoros rolettákról, az működési elv ugyan az. A vízszintesen elhelyezkedő tengelyre tekeredik fel a textil, aminek legalsó végén egy súly, vagy egy vég profil található. Működtetése egyszerű, és könnyed. Egyre népszerűbbek a motoros kivitelek,főleg irodaházak tárgyalóiban. Az elegáns és gombnyomásra működő roletták tökéletesen passzolnak az egyedi és modern stílusú épületekhez. Alkalmasak tér elválasztó ként is. A naphálók és a sávrolók az alapanyagaik révén méltán népszerűek, és megjelentek nem csak irodaházakban, hanem a modern családi házak kiegészítő árnyékolója ként is. 

Roletták anyag minősége:

Az alap anyagok több fajtáját különböztethetjük meg. Vannak fény záró roletta anyagok, és fény áteresztő roletta anyagok. Vannak PVC alap anyagú mosható textilek, ide tartoznak a naphálók is. A textileknél elmondható, hogy alak tartó, és jó hőtűrő képességű anyagok, amik remekül ellen állnak az UV sugárzásnak és az infravörös hősugárzásnak is. 

Roletták ár-érték aránya:

A roletták sem szerkezetileg, sem anyag típusainak köszönhetően nem tartoznak az olcsó beltéri árnyékolók közé, de ettől még igazán népszerűek. A tokozott és tok nélküli változatok remek beltéri árnyékolók, amelyek hosszú távú megoldást biztosítanak a felhasználók számára. A minőségi textilek cseréjével akár több évtizedre is megoldható az épület beltéri árnyékolása. Ezt a tényt figyelembe véve, érdemes rolettát  vásárolni.

Roletták tartóssága:

A roletták szerkezetei tartósak, a textilek között minőségbeli eltérés ugyan tapasztalható, de minden kép hosszú távú megoldást jelent ha beltéri árnyékolásról van szó. A roletták típustól függetlenül felújíthatóak, és új textillel is elláthatóak. A folyamatos kutatások eredménye ként a roletta textilek folyamatos fejlődésen mennek keresztül, viszont szerkezeti elemeik mára egy jól működő kiforrott technikát képviselnek. Általánosságban elmondható, hogy a roletta egy tartós és hasznos beltéri árnyékoló.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak