Angyal Krisztián

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKAI SZAKÉRTŐ

Reluxa

Forgatható lamellás beltéri árnyékoló. Több fajta alapanyagból készülhet, több fajta működtető rendszerrel. Olcsó és egyben dekoratív beltéri árnyékoló a minimál stílus jegyében. Alkalmas kiegészítő árnyékoló ként. A lamellák forgatásával szabályozható a fény mennyisége, ezáltal hangulatos és kellemes szűrt fényt biztosít  felhasználója számára.

Reluxa működési elve:

A reluxa zsinórzat segítségével mozgatható függőleges irányban, és a lamellák dőlésszöge változtatható az úgy nevezett létra alakú zsinórzat segítségével. Minden típusú reluxa esetében a működtető szerkezet egy "u" alakú profilban végződik, ide vannak rögzítve a létrák, és itt található a forgató mechanizmus. A fel-le mozgatásra szolgáló zsinórzat is itt halad át egészen a rögzítő fék rendszerig. A reluxa szerkezete egyszerű, működtetése könnyedén elsajátítható. Típustól függően változik a működtető rendszer, vannak egyszerűbb, és összetettebb reluxa típusok. 

Reluxa alap anyagai:

A reluxa lamellák alapanyagai több változatban is elérhetők. Az első reluxák lamellái alumíniumból voltak, az 1980-as évek elején óriási igény támadt a reluxákra a "házgyári" lakások megjelenésével. Az azóta eltelt időben a lamellák szélessége megváltozott, és megjelentek a trópusi fából készült reluxák is. A fareluxák lamellái könnyű, de mégis merev, alaktartó alapanyagból készülnek. Egyes nagy áruházakban kapható műanyag lamellás reluxa, ami sem alapanyagában, sem tartósságában nem üti meg a reluxákkal szemben támasztott mércét, amennyiben teheti, kerülje el a műanyag reluxák megvásárlását. 

Reluxa ár érték aránya:

A reluxák jelen pillanatban az olcsóbb beltéri árnyékolók közé tartoznak, bár a reluxa számára nagy konkurenciát jelent a roletta, és a szalagfüggöny is! Elmondható, hogy a három termék közül ugyan a reluxa a legolcsóbb, de a tisztítása nagyon körülményes, és idő igényes. Mivel sokkal népszerűbbek a kültéri árnyékolók, ezért a reluxák utáni igény folyamatosan csökken.

Reluxa tartóssága:

A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően a reluxa tartóssága az elmúlt 35 évben rövidült. Még ma is találkozom a 80-as években felszerelt reluxákkal, amelyek tökéletes állapotban vannak, esetleg felhúzó zsinórt kell rajta cserélni. A mai reluxák közül az izoline reluxa a legtartósabb, bár ára magasabb egy műanyag redőnynél. Amennyiben Ön reluxát szeretne vásárolni, minden kép érdemes szétnézni a reluxa típusok között, mert elég nagy a választék.

További cikkek

Csőmotorok, redőny roletta napellenző motor


Csőmotorok tulajdonságairól, működési elveiről, használatáról. Tapasztalataink szerint egyre népszerűbbek a motoros árnyékolók.


Redőnyösök értékesítési trükkjei


Tapasztalataink, értékesítéssel, és átverésekkel kapcsolatban, mire kell, és érdemes figyelni, amikor redőnyt vásárolnánk.


Redőnyök leggyakoribb meghibásodásai és ennek okai.


Mire kell figyelni, ha elromlott a redőnyünk és szerelőt hínánk, hogy javítást végezzen rajta.


Az árnyékolástechnika fontossága


Az Árnyékolástechnika fontosságáról, szerepéről és hatásairól szóló cikk, mely lényeges és fontos témákat taglal.


Motoros redőny javítás


Tapasztalatom motoros redőnyök javítása terén, Budapest és környékén.Top 5 hibák, a legtöbbször előforduló meghibásodások.


Angyal Krisztián

HÍRDETÉS

<!-- DYNAMIC BLOCK: adsense-col3 -->

Partneroldalak